Ο χρόνος τρέχει κι εγώ ξοπίσω μένω!

Δεν προλαβαίνω, ποτέ δεν προλαβαίνω..

«Ο χρόνος είναι το νόμισμα της ζωής σου. Είναι το μοναδικό νόμισμα που έχεις και μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις πώς θα το ξοδεύεις. Πρόσεχε μόνο μην αφήνεις άλλους ανθρώπους να το ξοδεύουν αυτοί για σένα.» Carl Sandburg

Υπάρχουν μέρες και μέρες. Είναι κάποιες που μοιάζουν ξένες στα μάτια μου και άλλες που νιώθω έντονα ότι μου ταιριάζουν γάντι.. Η ζωή όμως τρέχει σαν να είμαι σε αγώνα δρόμου, ξεχνάω το εγώ μου και πιάνομαι πάνω στα θέλω των άλλων, εγκαταλείπω τον εαυτό μου και οι μπαταρίες μου αδειάζουν.

Κάπου εκεί αισθάνομαι την ανάγκη για μια μέρα αφιερωμένη εξολοκλήρου σε εμένα Όχι, φυσικά και δεν είναι κατακριτέο να καθόμαστε με τον εαυτό μας κάθε άλλο είναι καθαρτικό, αναγκαίο, ευεργετικό και μονάχα να επωφεληθούμε μπορούμε από αυτό. Το ερώτημα που προκύπτει αναμφίβολα είναι: πως μπορώ να βρω χρόνο για μένα, όταν το 24ωρο στον κόσμο που ζω είναι λίγο;

Καμιά φορά κάθομαι και σκέφτομαι πόσο μαγικό θα ήταν αν τροποποιούσαμε τα ρολόγια όλου του κόσμου και τα μετατρέπαμε σε 48ωρα. Τότε θα είχαμε καιρό για τα πάντα και συν τοις άλλοις θα γερνάγαμε με ρυθμούς σαλιγκαριού. Όμως επειδή αυτά συμβαίνουν μονάχα στις ταινίες, στα όνειρα και στα παραμύθια,(και στο μυαλό μου) μια είναι η λύση. Ακούει στο όνομα time management, ελληνιστί διαχείριση χρόνου.

Το να διαχειρίζεται κάποιος ορθά τον χρόνο του είναι στην εποχή μας πολυτέλεια που αρκετές λησμονήσαμε μα δεν διαγράψαμε. Βάλε ένα πρόγραμμα στην ζωή σου γράφοντας τα «do» της μέρας σου. Αρχικά γράψε τις υποχρεώσεις που έχεις προς τους τρίτους ( δουλειά, οικογένεια, φίλοι) και τέλος θέσε το δέον για το εγώ σου. Εδώ δεν υπάρχουν πρέπει, κυριαρχούν τα θέλω σου. Βασιλεύει αυτό που ευχαριστεί εσένα, η πράξη που θα σε κάνει στο τέλος της μέρας να πεις πως αυτό το 24ωρο είχε μία γεύση γλυκιάς ανεμελιάς.

Μια ακόμα λύση για να έχουμε χρόνο για εμάς, είναι να θέτουμε τις σωστές προτεραιότητες στην ζωή μας. Κορίτσια, ας μην κοροϊδευόμαστε: είναι φύσει αδύνατο να τα προλάβεις όλα. Δυστυχώς θα έρθουν στιγμές που κάποιοι θα δυσαρεστηθούν και άλλοι που θα θεωρούν πως δεν ήσουν αρκετά κοντά τους αλλά δεν γίνεται να γίνεις και χίλια κομμάτια.

Να θυμάσαι πως μερικές φορές οι άνθρωποι βλέπουν προβλήματα εκεί που θα έπρεπε να βλέπουν μόνο λύσεις. Μπορείς να δίνεις τις λύσεις σε όσους τις έχουν πραγματικά ανάγκη, μα πάντα να θυμάσαι πως ανάγκες έχεις και εσύ. Αν λαχτάρας να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο, να κάνεις μανικιούρ, πεντικιούρ, να ακούσεις στην διαπασών την αγαπημένη σου μουσική, να διαβάσεις το καινούργιο σου βιβλίο και να ταξιδέψεις στις μνήμες που σε ευχαριστούν, τότε κάνε τα βάζοντας τα ψηλά στις προτεραιότητές σου.

Εν κατακλείδι η ζωή είναι μικρή για να μην είναι τρομερή! Οι μπαταρίες δεν γεμίζουν μονάχα με τον ύπνο αλλά και με πράξεις οι οποίες έχουν πρωταγωνίστρια εσένα. Χάρισε απλόχερα στον εαυτό σου αυτά που έχει ανάγκη και αυτός θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη στις δυσκολίες και στα προβλήματα. Να σε εκτιμάς έμπρακτα γιατί όταν υπάρχεις για σένα μπορείς να υπάρχεις και για όλα τα άλλα.

About The Author

Christini P.

Είμαι η διαχειρίστρια και «μαμά» του Not Another Barbie. Με λένε Χριστίνη και είμαι Ελληνίδα blogger για θέματα σχετικά με τις γυναίκες, ή έτσι θέλω να πιστεύω και να προσπαθώ. Λατρεύω να εκφράζομαι μέσα από το γράψιμο γιατί το βιώνω σαν μία ψυχοθεραπεία που βοηθά έμενα και ποιος ξέρει, ίσως και εσένα..Thanks for reading me! <3

Εάν βρήκες αυτό το άρθρο ενδιαφέρον και θέλεις να ενημερώνεσαι για τα νέα άρθρα του NAB κάνε LIKE στη σελίδα στο Facebook ή και FOLLOW στην σελίδα στο twitter!

Έτσι ώστε ο κόσμος των ΝΑΒ  να μεγαλώσει! Thank you!!