• Στόχοι και στόκοι για το 2016

Κάθε χρόνο την ίδια εποχή το ίδιο ανούσιο παραμύθι. «Φέτος θα ξυπνάω πρωί, θα κάνω το γυμναστήριο σπίτι μου, θα κόψω το τσιγάρο,  θα χάσω κιλά,  θα και θα,  ο καθένας βάζει τα δικά του θέλω και τις δικές του ανάγκες. 

Μα ποιον κοροϊδεύουμε; Ίσως να είναι και πλεονασμός να το αναφέρω, μα μήπως και πέρσι, στα τέλη του Δεκέμβρη τα ίδια δεν λέγαμε; Και να, που πέρασε ένας χρόνος και από τα θέλω τίποτα σχεδόν δεν καταφέραμε. 

Γιατί; Νομίζω η απάντηση στρογγυλό κάθεται με περηφάνια στο τίτλο του άρθρου. Διότι αγαπημένη μου NAB το λάθος που κάνουμε, είναι να μπερδεύουμε τους ΣΤΟΧΟΥΣ του 2016 με τους ΣΤΌΚΟΥΣ της συγκεκριμένης χρονιάς.

Σε μπέρδεψα;

Μα είναι απλό, για μένα στόκος γίνεται ένας στόχος εάν δεν τον υλοποιήσεις σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και αυτό διότι μαρμαρώνει και αφήνεται στα αόριστα θέλω σου. Για αυτό το λόγο φέτος οι στόχοι δεν θα μπορούν να γίνουν στόκοι γιατί θα τους θέσουμε διαφορετικά, δηλαδή θα τους οριοθετήσουμε θα τους μειώσουμε στους 3 και θα τους αμπαλάρουμε με με διαφορετική οπτική!

Πάρε λοιπόν την ατζέντα του 2016 και σημείωσε!

Στόχοι 2016:

Τον Ιανουάριο θα προσπαθήσω να κόψω το τσιγάρο ή έστω να το ελαττώσω.

Τον Φεβρουάριο θα γραφτώ γυμναστήριο και θα προσπαθήσω να πηγαίνω 1 – 2 φορές την εβδομάδα.

Τον Μάρτιο θα κοιτάξω να αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες, όχι για να χάσω κιλά αλλά για να είμαι υγιής.

Τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο θα προσπαθήσω να κρατήσω τους 3 αρχικούς μου στόχους…

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα νιώθω ευγνώμων που τα κατάφερα και αν δεν τα κατάφερα θα νιώθω ευγνώμων που προσπάθησα..

Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα ψάξω στόκους του χθες και θα προσπαθήσω να τους ξανά προσδιορίσω ως στόχους! 

Τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο θα σκεφτώ τους 3 στόχους του 2017..

Ποτέ δεν είναι εύκολο να επιτύχουμε τα θέλω μας, χρειάζεται προσπάθεια, θέληση και αντοχή.  Το σημαντικό είναι να τους θέτουμε και να μην σταματάμε να προσπαθούμε για να τους επιτύχουμε!

Καλή χρονιά.. ας είναι η φετινή χρονιά 2016 φορές καλύτερη από το χθες! :)

About The Author

Christini P.

Είμαι η διαχειρίστρια και «μαμά» του Not Another Barbie. Με λένε Χριστίνη και είμαι Ελληνίδα blogger για θέματα σχετικά με τις γυναίκες, ή έτσι θέλω να πιστεύω και να προσπαθώ. Λατρεύω να εκφράζομαι μέσα από το γράψιμο γιατί το βιώνω σαν μία ψυχοθεραπεία που βοηθά έμενα και ποιος ξέρει, ίσως και εσένα..Thanks for reading me! <3

Related Posts