ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΕΝΑ ΖΗΛΙΑΡΗ;

Ο παθολογικά ζηλιάρης είναι ένας καλά κρυμμένος εαυτός. Όταν τον γνωρίζεις κάνει ό,τι και οι υπόλοιποι άντρες. Σου μιλάει γλυκά, σε ανεβάζει στα σύννεφα και στο παίζει άνετος και cool στα θέματα των σχέσεων. Ο πράσινος φίλος μας θα σε παροτρύνει να βγαίνεις με τις φίλες σου, να πας ένα ταξίδι με την αδελφή σου και να δουλεύεις υπερωρίες.  Όλα αυτά βέβαια προτού γίνεις το κορίτσι του.

Όταν είμαστε ερωτευμένες με ένα ζηλιάρη δεν αισθανόμαστε έντονη την καταπίεση. Τα προβλήματα σε αυτές τις σχέσεις έρχονται συνήθως, αφού ο έρωτας έχει αρχίσει να χάνει την λάμψη του. Αρχικά μπορεί  να πιστέψεις πως κάπου κάποιο λάθος κάνεις, όμως σε πληροφορώ πως το λάθος δεν βρίσκεται στη συμπεριφορά σου, μα στο μυαλό του.

Το μυαλό του πλάθει συνεχώς άρρωστα σενάρια, τα οποία δύσκολα θα σου παραδεχτεί. Δεν σε εμπιστεύεται, δεν θέλει να ακούει για άντρες παιδικούς σου φίλους και πιστεύει πως κάθε εν ζωή αρσενικό θέλει να σε πάρει από κοντά του.  ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ! Εσύ θέλεις να του παρέχεις ότι ζητάει ΑΛΛΑ φοβάσαι πως δεν θα αντέξεις!

 ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΤΟΝ ΖΗΛΙΑΡΗ.

 ·          ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΞΕΙΣ

Συγγνώμη αλλά τα ἀληθῆ χρή λέγειν.  Μπορεί να αισθάνεσαι ερωτευμένη μα σε λίγο καιρό θα είσαι απλά πνιγμένη. Οι παθολογικά ζηλιάρηδες άντρες έχουν ταλέντο στο να σε βγάζουν εκτός εαυτού. Σχέσεις τέτοιου είδους στεριώνουν μονάχα όταν η γυναίκα γίνεται αποδέκτης μιας ακατανόητης συμπεριφοράς και την αποδέχεται σαν να είναι κατανοητή. Δεν θα βγαίνεις, δεν θα έχεις facebook, twitter και όλα τα συναφή και οι φίλες σου θα έρχονται να σε βλέπουν μόνο στο σπίτι σου..

 ·          ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ

Αν όμως παρόλα αυτά πιστεύεις πως αυτός ο άντρας είναι ο ιδανικός για σένα, θα πρέπει να έχεις υπομονή. Η καρτερική αντιμετώπιση των άνευ λογικής σεναρίων του ,ίσως βοηθήσει  στο να ξεπεράσει τα όσα φαντάζεται. Κατάλληλο θα ήταν να μπορείς να επαναλαμβάνεις την αλήθεια πολλές φορές μέχρι ωσότου σε πιστέψει. ΜΑ ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΑΙ δύσκολα θα έχει 100% πίστη σε όσα του λες.

 ·          ΘΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ο λόγος που πρέπει μόνιμα να δίνεις λογαριασμό, είναι διότι έτσι του καλύπτεις εν μέρει την ανασφάλειά του. Το έχει ανάγκη να ξέρει τι κάνεις ,πως το κάνεις και ποιοι σε περιτριγυρίζουν. Πρωτίστως έτσι θα καταφέρεις να αποφύγεις κάποια από τα ανεξήγητα σενάρια που πλάθει  και δεν θα σκοντάψεις σε ακόμα έναν αγώνα πειθούς.

 ·          ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΣΑΙ

Το κινητό σου, προέκταση του χεριού σου. Πάντα στο δυνατό και πάντα ο φορτιστής στην τσάντα σου. Όταν χάνεσαι όλες οι ανασφάλειες και οι αμφιβολίες του έρχονται στο προσκήνιο. Ο κύριος λόγος που ζηλεύει είναι ο φόβος της εγκατάλειψης. Μην τον ταΐζεις τρόμο.. Προσπάθησε να είσαι πάντα εκεί για αυτόν.

 ·          ΘΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΣ

Ίσως η πιο σημαντική συμβουλή. Να συζητάς το κάθε τι που έχει μέσα στο κεφάλι του. Έτσι θα καταλάβεις τον τρόπο σκέψης του, τους δαίμονες που κουβαλά, μα και τι τον κάνει να είναι τόσο ανασφαλής. Μέσα από την κουβέντα θα έρχεστε πιο κοντά, θα δένεστε και στο τέλος η αιτία της ζήλιας του θα ξεδιπλωθεί μπροστά σου.

 ·          ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ

Η μεγαλύτερη και αναντικατάστατη ανάγκη του μικρού ζηλιάρη δεν είναι άλλη από την αγάπη. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να τον θαυμάζεις, να τον στηρίζεις και να τον αγαπάς. Να του το δείχνεις έμπρακτα, διότι κάπου στα παιδικά του χρόνια μάλλον ένιωσε πως το στερήθηκε.

Οι σχέσεις με τους ζηλιάρηδες είναι δύσκολες και κάποιες τείνουν να γίνουν αρρωστημένες. Η δική μου συμβουλή είναι να βάζεις ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ τα όριά σου. ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ. Ο ιδανικός σύντροφος για σένα δεν είναι αυτός που θα σε κάνει να αλλάξεις το πια είσαι ,αλλά εκείνος που θα θέλει να γνωρίσει εσένα ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ .

About The Author

Christini P.

Είμαι η διαχειρίστρια και «μαμά» του Not Another Barbie. Με λένε Χριστίνη και είμαι Ελληνίδα blogger για θέματα σχετικά με τις γυναίκες, ή έτσι θέλω να πιστεύω και να προσπαθώ. Λατρεύω να εκφράζομαι μέσα από το γράψιμο γιατί το βιώνω σαν μία ψυχοθεραπεία που βοηθά έμενα και ποιος ξέρει, ίσως και εσένα..Thanks for reading me! <3

PHOTO: http://hetherz.deviantart.com/art/Jealousy-146438425

Εάν βρήκες αυτό το άρθρο ενδιαφέρον και θέλεις να ενημερώνεσαι για τα νέα άρθρα του NAB κάνε LIKE στη σελίδα στο Facebook ή και FOLLOW στην σελίδα στο twitter!

Έτσι ώστε ο κόσμος των ΝΑΒ  να μεγαλώσει! Thank you!!