Να Μάθεις να μιλάς..

Η ζωή αν ήταν γυναίκα θα έπρεπε να ήταν «καπάτσα» με πιάνω συχνά να συλλογίζομαι.. σε εκείνες τις μοναχικές σκέψεις που τις κάνουμε συνήθως κάτω από το φως του χλωμού φεγγαριού.. Έτσι νοερά φέρνω στην μνήμη μου στιγμές, στιγμές αδικίας και αμφισβήτησης και με πιάνει εκείνο το ενοχικό συναίσθημα της καταπάτησης των άγραφων νόμων.. Εκείνων που όταν σε σπρώχνουν ή σε πατάνε στο δρόμο, εσύ  ζητάς συγγνώμη. Εκείνων που όταν σου δίνουν λάθος ρέστα εσύ κλείνεις το στόμα σου και αυτών που όταν  σε προσβάλλουν απλά χαμογελάς κάνοντας πως δεν καταλαβαίνεις..  Και κάπου εδώ   αναρωτιέμαι.. ΓΙΑΤΙ;

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ;

Η κοινωνία σκληρή πολλές φορές και άλλες απροσδόκητα καλοσυνάτη με λίγα λόγια απλά αψυχολόγητη.. Οι ίδιοι άνθρωποι που μπορεί να σε σπρώξουν  ή και να σου κλέψουν το ταξί μέσα από τα χέρια, μπορούν κάλλιστα να δώσουν 5 ευρώ σε κάποιον ζητιάνο.. Και η απορία που έρχεται στο νου είναι αξίας λόγου… «Σε ένα κόσμο τόσο αλαλούμ πιο είναι το νόημα να μάθω να αντιτίθεμαι σε ανάρμοστες συμπεριφορές;»

Οι λόγοι είναι πολλοί, μα για να τους αντιληφθούμε θα πρέπει να τους κατανοήσουμε.. και για να τους κατανοήσουμε θα πρέπει να βάλλουμε τον εαυτό μας στο πιο ψηλό βάθρο γιατί από ψηλά πάντα ακούγεσαι καλύτερα..

Μάθε να μιλάς..

Μάθε να μιλάς σε ό,τι σε προσβάλλει γιατί αν δεν το κάνεις εσύ κανένας δεν θα το κάνει.

Μάθε να μιλάς στην αδικία και να υψώνεις το ανάστημά σου πιο ψηλά και από το ύψος σου γιατί δεν σου αξίζει τίποτα λιγότερο.

Μάθε να μιλάς όταν σε κλέβουν μέσα στην μούρη σου ακόμα και αν πρόκειται για ψίχουλα.. Δεν τους τα χρωστάς! 

Μάθε να μιλάς για συμπεριφορές που σε ενοχλούν και σε αποδοκιμάζουν γιατί εάν δεν το κάνεις είναι σαν να τις αποδέχεσαι!

Μάθε να μιλάς για να δίνεις τη δύναμη και το βήμα  σε όλους εκείνους που φοβούνται να το κάνουν. 

Μάθε να μιλάς για τα θέλω σου και μάθε να τα διεκδικείς ακόμα και σε εποχές που μοιάζουν άπιαστα όνειρα!

Μάθε να μιλάς για τα συναισθήματα σου αρνητικά ή και θετικά, βγάλε τα από μέσα σου γιατί η ουσία της ζωής είναι η έκφραση του ανθρώπου.

Μάθε να μιλάς στην αδικία του κόσμου τούτου..

Μάθε να μιλάς σε ό,τι σε ξενίζει. 

Μάθε να μιλάς,  να ζεις, να εκφράζεσαι,  να ονειρεύεσαι να διεκδικείς να πιστεύεις και να αποζητάς μονάχα το καλύτερο για σένα! 

Δεν είναι ο κόσμος ιδανικός μα δεν θα γίνει και ποτέ του.. όμως αν μιλάς μπορεί να βάλεις ένα λιθαράκι στο να κάνεις το δικό σου κόσμο λίγο πιο όμορφο.. λίγο πιο ανθρώπινο, λίγο πιο εσύ.

About The Author

Christini P.

Είμαι η διαχειρίστρια και «μαμά» του Not Another Barbie. Με λένε Χριστίνη και είμαι Ελληνίδα blogger για θέματα σχετικά με τις γυναίκες, ή έτσι θέλω να πιστεύω και να προσπαθώ. Λατρεύω να εκφράζομαι μέσα από το γράψιμο γιατί το βιώνω σαν μία ψυχοθεραπεία που βοηθά έμενα και ποιος ξέρει, ίσως και εσένα..Thanks for reading me! <3

Εάν βρήκες αυτό το άρθρο ενδιαφέρον και θέλεις να ενημερώνεσαι για τα νέα άρθρα του NAB κάνε LIKE στη σελίδα στο Facebook ή και FOLLOW στην σελίδα στο twitter!

Έτσι ώστε ο κόσμος των ΝΑΒ  να μεγαλώσει! Thank you!!

Related Posts