Κάπως έτσι φτάνει στο τέλος της μια ιστορία αγάπης..

Όλα τελείωσαν με μια ήρεμη και πολύωρη συζήτηση ανάμεσα τους.. Το μετά όμως;

Αυτό το μετά που όλοι αναφέρουν άλλα στην πραγματικότητα κανένας δεν έχει σκεφτεί…

Τι γίνεται μετά;

Είπαν όμορφες κουβέντες… Είπαν λέξεις βγαλμένες από την καρδιά.. Ανάμεσα τους κυριαρχούσε ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια,  πράγμα σπάνιο ανάμεσα σε ανθρώπους που αλλάζουν επίπεδο στη σχέση τους.

Λέω αλλάζουν, γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τέρμα. Ακόμα και το τέρμα έχει ένα τρύπιο δίχτυ, από το οποίο βέβαια μπορεί να μην χωράει να  περάσει η μπάλα αλλά πάντα κάτι περνάει, όπως ο αέρας που θα φυσήξει και θα το παρασύρει προς κάποια κατεύθυνση.

Στον αποχαιρετισμό ήταν και οι δυο μουδιασμένοι, υπήρχε στην ατμόσφαιρα κάτι περίεργο που τους περιέβαλε … Κοιταζόντουσαν και κρατούσαν και οι δυο τα δάκρυά τους.

Η επικοινωνία δεν σταμάτησε μεταξύ τους, κανένας από τους δυο δεν έκανε πίσω στα καθημερινά τηλεφωνήματα. Ο καιρός περνούσε μέχρι που οι καθημερινές τους συνήθειες  άλλαξαν..Η καθημερινή επικοινωνία έγινε εβδομαδιαία και στην συνέχεια μηνιαία και έπειτα ακόμα πιο αραιή.. ‘Ίσως ήταν επιλογή του ενός ίσως, ήταν και των δυο.. Σίγουρα ο καθένας επηρεαζόταν διαφορετικά..

Σε τι επίπεδο είχε περάσει πλέον η σχέση τους; Γνωριζόντουσαν και οι δυο τόσο καλά μεταξύ τους, σε σημείο που μπορούσαν να κάνουν κουβέντες μέσα σε απόλυτη σιωπή… Όταν βρισκόντουσαν κυριαρχούσε το φλερτ ανάμεσα τους. Ήταν σαν να τους σκεπάζει ένα αόρατο πέπλο και να τους απομονώνει από κάθε τι τριγύρω.

Είναι όμως δύσκολο να κρατηθούν ισορροπίες σε τέτοιες σχέσεις  γιατί αργά ή γρήγορα ένας από τους δυο θα προχωρήσει στη ζωή του.

Αναπόφευκτα λοιπόν η ζυγαριά γέρνει από τη μια πλευρά.

Το μεγάλο πρόβλημα λοιπόν είναι ότι κανένας από τους δυο δεν έχει το θάρρος να κάνει ερώτηση στον άλλον: «Είσαι με κάποιον;».

Η απάντηση είναι μία, που όταν την ακούς, υπάρχει αυτό το μικρό τσιμπιματάκι στην καρδιά, καθώς σκέφτεσαι πως κάποτε αυτόν το άνθρωπο τον «είχες» εσύ. Είναι που φοβάσαι το άκουσμα της αλήθειας, την φράση «Ναι, είμαι με κάποιον» και τότε το αίσθημα της απώλειας σε πνίγει σαν θηλιά στον λαιμό σου.

Και όταν εσύ, είσαι ο δέκτης αυτής της απάντησης μένεις να αναπολείς, αφού δεν είσαι  έτοιμος να αφήσεις την σχέση να αλλάξει επίπεδο. Τότε λοιπόν έρχεσαι αντιμέτωπος με τον εαυτό σου και τις αναμνήσεις του.

Είναι το σημείο όπου πρέπει να αποφασίσει κανείς, αν θα συνεχίσει να κοροϊδεύει τον εαυτό του θέλοντας μια σχέση που έχει αλλάξει πολλά επίπεδα ή αν θα κάνει το βήμα να προχωρήσει και να κόψει κάθε είδους επαφή για όσο χρειαστεί.

Για να παλέψει λοιπόν με τους εφιάλτες του παρόντος  και τις αναμνήσεις του παρελθόντος, θα πρέπει να υπάρξει αυτή η  διακοπή.

Μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι και τόσο. Επιβάλλεται  να μπει πάνω από όλα το εγώ και όχι το τι υπάρχει ή υπήρξε μεταξύ μας. Από ‘κει κι έπειτα δεν υπάρχει καμία συνταγή για την εξέλιξη της επικοινωνίας μεταξύ δυο ανθρώπων που αγαπήθηκαν τόσο πολύ. Είναι στο χέρι τους για το πως θα το χειριστούν μα αυτή τη φορά τα χέρια τους είναι χωριστά.

About The Author

Mia kardia

Μια αναγνώστρια που πήρε την απόφαση να γράψει όχι μόνο από όσα διάβασε από το blog αλλά από αληθινά βιώματα. Γράφοντας τις σκέψεις μου μπορώ να τις μοιράζομαι και ίσως να δίνω έμπνευση και σε άλλους.

photo by: Spyros Papaspyropoulos

Γίνε εσύ η αρθρογράφος του NAB. Αν σου άρεσε  το άρθρο και νιώθεις πως θέλεις να εκφραστείς με οποιονδήποτε τρόπο γράφοντας τις δικές σου εμπειρίες, χαρές, αγάπες ή και δυσκολίες  στείλε το άρθρο σου εδώ WRITE ME Thank you!  

Related Posts

  • Notanotherbarbie

    Αχ μια καρδιά..

    Είναι το αντίο του χωρισμού σκληρό σαν πέτρα. . Από ότι κατάλαβα από το άρθρο σου αυτή η σχέση ήταν αρκετά δυνατή. Είναι σύνηθες οι μεγάλοι έρωτες να έχουν έναν αόρατο μαγνήτη πάνω τους.. όσο και αν λες πως τέλειωσε τόσο κάτι σε μαγνητίζει.. Όμως, από προσωπική εμπειρία θα σου πω, πως κάπου μπορεί να γίνει ψυχοφθόρο αυτό.. Δεν είναι εύκολο το λες και μόνη σου.. δεν είναι εύκολο και τα λόγια δεν βγαίνουν πάντα εύκολα από το στόμα.. Όμως πάντα θα βάζεις τον εαυτό σου πάνω.. πιο πάνω από τον κάθε ένα.. ακόμα και αν αυτός είναι ο Βασιλιάς..

    Ξέρω πως είσαι δυνατή καρδιά.. πως αλλιώς θα ήξερες να χτυπάς τόσο δυνατά.. 😉

    NAB