“Τον λογαριασμό παρακαλώ” φωνάζεις και ο σερβιτόρος δίνει την λυπητερή στον άντρα που σε συνοδεύει. Περίεργο γιατί εσύ τον ζήτησες και όχι αυτός, αλλά δυστυχώς τα κοινωνικά στερεότυπα θέλουν τον άντρα κουβαλητή ,ανοιχτοχέρη και κουβαρντά. Όμως μήπως τελικά αυτό κάπου μας μειώνει σαν γυναίκες? Δεν είμαι καμία υπερβολική φεμινίστρια και τις ξυρίζω τις μασχάλες μου, όμως μια ερευνά που διάβασα με προβλημάτισε αρκετά. Από 17,000 ερωτηθέντες γυναίκες το 44% θεωρεί πως δεν οφείλουν να πληρώνουν στα ραντεβού. Ενώ το 39% όταν δείχνουν πρόθυμες να βάλουν το χέρι στη τσέπη, μέσα τους εύχονται να μην τους το επιτρέψουν. Το παράδοξο της έρευνας είναι πως ενώ το 67% των αντρών πιστεύουν πως οι γυναίκες πρέπει να συνεισφέρουν στον λογαριασμό, πολλές φορές μας παρακωλύουν από το να πληρώσουμε το μερίδιο μας.

Προσωπικά στα πρώτα ραντεβού περιμένω και θέλω ο άντρας να με κεράσει. Καθώς τα ραντεβού πληθαίνουν και ο άντρας γίνεται ο φίλος μου, αρχίζω και συνεισφέρω και εγώ οικονομικά μέσα στην σχέση. Κάποτε περίμενα ο άντρας να πληρώνει παντού και πάντα όμως 5 λόγοι με έκαναν να αλλάξω γνώμη.

1. Δεν έχεις ισότητα

Για να υπάρξει ισότητα θα πρέπει το ζευγάρι να ισορροπεί σε όλους τους τομείς. Όταν ο άντρας πληρώνει μονίμως, αμέσως δημιουργείται μια ανισότητα στην σχέση η όποια δεν είναι υπέρ σου.

2. Μοιάζεις εξαρτώμενη

Ο άντρας που επιτρέπεται να σε κερνά πάντα και παντού είναι ο πατέρας σου, στους υπολοίπους δείχνεις σαν να εξαρτάσαι από το πορτοφόλι τους.

3. Αισθάνεσαι υποχρεωμένη

Σε κέρασε μια, σε κέρασε δυο και 1 χρόνο τώρα μοναχά αυτός πληρώνει. Νιώθεις υπόχρεη στον φίλο σου και αυτό ίσως συνεπάγεται, στην ευκολότερη αποδοχή κάποιων αρνητικών συμπεριφορών του.

4. Σε κακομαθαίνεις

Σε κακομαθαίνεις αν πάντα κάποιος σου πληρώνει τα έξοδα. Νομίζεις πως αυτό είναι το σωστό, αφού η αλήθεια είναι πως οικονομικά σε συμφέρει. Τι θα γίνει όμως αν ο φίλος σου χάσει ένα μεγάλο ποσοστό των αποδοχών του;

5. Αυξάνεις τις πιθανότητες για χωρισμό.

Κάποιοι άντρες θεωρούν αιτία χωρισμού το να πληρώνουν συνεχεία αυτοί μέσα στην σχέση και αυτό γιατί ίσως κάπου νιώθουν κορόιδα στο να συντηρούν οικονομικά ανεξάρτητες γυναίκες.

Εν κατακλείδι νομίζω πως το σωστό είναι να μοιράζεσαι με την σχέση σου ιδία συναισθήματα και ιδία δικαιώματα. Μπορεί στα πρώτα ραντεβού να έχεις ανάγκη να αισθανθείς πως ο φίλος σου είναι ανοιχτοχέρης. Ίσως να θέλεις να επενδύσεις σε μια σχέση δίχως το μικρόβιο της τσιγκουνιάς. Στην σχέση σου δεν θα αλλάξει κάτι δραματικά αν αρχίσεις να πληρώνεις και εσύ, μέσα σου όμως θα αρχίσεις να νιώθεις πιο δυνατή και πιο ανεξάρτητη τουλάχιστον εγώ έτσι αισθάνομαι πια.

About The Author

Christini P.

Είμαι η διαχειρίστρια και «μαμά» του Not Another Barbie. Με λένε Χριστίνη και είμαι Ελληνίδα blogger για θέματα σχετικά με τις γυναίκες, ή έτσι θέλω να πιστεύω και να προσπαθώ. Λατρεύω να εκφράζομαι μέσα από το γράψιμο γιατί το βιώνω σαν μία ψυχοθεραπεία που βοηθά έμενα και ποιος ξέρει, ίσως και εσένα..Thanks for reading me! <3

Photo by:ashley rose

Εάν βρήκες αυτό το άρθρο ενδιαφέρον και θέλεις να ενημερώνεσαι για τα νέα άρθρα του NAB κάνε LIKE στη σελίδα στο Facebook ή και FOLLOW στην σελίδα στο twitter!

Έτσι ώστε ο κόσμος των ΝΑΒ  να μεγαλώσει! Thank you!! 

Related Posts

  • Δε Ροουντ Νοτ Ταικεν

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!

  • Master Chief

    Να και μία συνειδητοποιημένη γυναίκα που δεν σκέφτεται μόνο τον εαυτούλη της και δεν φοράει παρωπίδες. Πολύ σωστά! ισότητα μεταξύ των δύο φίλων δεν υφίσταται . Κι αν εφαρμοστεί, σημαίνει και ίσες υποχρεώσεις απέναντι σε όλα και θα επέλθει ανισορροπία με αυτό τον τρόπο