Friendship last forever

Σχεδόν έναν αιώνα πριν η Αμερικανίδα συγγραφέας  Helen Keller είχε πει “Το να περπατάς με ένα φίλο στο σκοτάδι είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως.” 

Η φιλία είναι μια λέξη με δύναμη και αξία.  Είναι η πρώτη ουσιαστική μας σχέση μετά την οικογένεια. Από παιδιά έχουμε την ανάγκη της. Σκέφτομαι πόσο γλυκό είναι να βλέπω μικροσκοπικά πλασματάκια να αποκαλούν το ένα το άλλο έτσι. “Ο δικός μου ο φίλος ” λένε , σαν να πρόκειται κάποιος να τους τον πάρει.

Ακόμα πιο γλυκό  είναι όταν ξέρεις ότι αυτά τα παιδιά θα είναι φίλοι για μια ζωη ή μήπως όχι. Τα χρόνια περνούν και οι άνθρωποι αλλάζουν, ξεχνούν ό,τι τους έδεσε χθες, καθώς χάνονται μέσα στην έλλειψη της επικοινωνίας. Εντούτοις, ενώ πολύ συχνά νιώθουμε το τέλος μιας φιλίας, μένουμε άπραγοι και  μουδιασμένοι από τον φόβο και τον εγωισμό.

4 ΒΗΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΕΣ ΦΙΛΙΕΣ.. 

·          Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η επικοινωνία σε όλες τις σχέσεις είναι σπουδαία. Έτσι και στην φιλία πρέπει να επικοινωνούμε, δηλαδή να μιλάμε μα και να ξέρουμε να ακούμε.

·          ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Καμιά φορά κλεινόμαστε στον εαυτό μας και άντε να μας ανοίξουν. Είμαστε σαν βιβλία που έχουν μια κλειδαριά λες και κρατούν τα μυστικά του κράτους. Ξέρω πως φοβάσαι να ανοιχτείς αλλά οι φίλες είναι για να τους ανοίγεσαι. Μην ανησυχείς αν σε κατακρίνουν , ίσως το κάνουν από αγάπη. Να θυμάσαι πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι έχεις μέσα στο μυαλό σου αν εσύ δεν του το πεις..

·          Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Οι φιλίες τρέφονται από τα συναισθήματα και σαν νερό τους, έχουν την αλήθεια. Κανένας δεν λέει πως είναι εύκολο να είσαι ειλικρινείς μα σαν το κάνεις όλα θα γίνονται πιο απλά και πιο διαχειρίσιμα. Η αλήθεια δεν κλείνει τους κύκλους των σχέσεων, οι άνθρωποι το κάνουν.

·          Η ΑΠΟΔΟΧΗ

Ίσως το πιο σημαντικό μα και το πιο δύσκολο βήμα απ’ όλα! Η αποδοχή του άλλου με τα ελαττώματά του ακόμα και αν αυτά εσύ αρνείσαι να τα κατανοήσεις. Το μυστικό της είναι η μαγεία της διαφορετικότητας. Σκέψου, πως αυτές οι διαφορές κάνουν τις σχέσεις ξεχωριστές. Μέσα από αυτές, μπορεί και εσύ κάτι να μάθεις και ποιος ξέρει ίσως και να τις κατανοήσεις.

Τελικά έχω καταλάβει πως ο καιρός που είσαι φίλη με έναν άνθρωπο δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Βλέπουμε ανθρώπους που γνωρίζονται χρόνια και μοιάζουν ξένοι , ενώ άλλοι με 3 μήνες γνωριμίας θαρρείς πως είναι μαζί από μικρά παιδιά. Η φιλία είναι ανάγκη, είναι χαρά, είναι ανιδιοτέλεια ! Είναι η αγάπη, η φροντίδα και  ο τσακωμός. Είναι αυτό που τόσο καλόκαρδα λέμε όταν είμαστε μικροί. “Ο δικός μου ο φίλος!” Ίσως τα παιδιά να αισθάνονται κάτι πιο βαθύ από απλά μια λέξη, ίσως να πρέπει να θυμάσαι πως κάποτε ήσουν και εσύ παιδί.

About The Author

Christini P.

Είμαι η διαχειρίστρια και «μαμά» του Not Another Barbie. Με λένε Χριστίνη και είμαι Ελληνίδα blogger για θέματα σχετικά με τις γυναίκες, ή έτσι θέλω να πιστεύω και να προσπαθώ. Λατρεύω να εκφράζομαι μέσα από το γράψιμο γιατί το βιώνω σαν μία ψυχοθεραπεία που βοηθά έμενα και ποιος ξέρει, ίσως και εσένα..Thanks for reading me! <3

PHOTO BY: http://ideaswu.blogspot.gr/2014/11/ideas-of-friendship-and-love.html

Εάν βρήκες αυτό το άρθρο ενδιαφέρον και θέλεις να ενημερώνεσαι για τα νέα άρθρα του NAB κάνε LIKE στη σελίδα στο Facebook ή και FOLLOW στην σελίδα στο twitter!

Έτσι ώστε ο κόσμος των ΝΑΒ  να μεγαλώσει! Thank you!!