Φίλοι φίδια

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι.

Το NAB είναι η σανίδα σωτηρίας μου. Σε ότι κατάσταση και να με πετυχαίνει με κάνει να ξεχνιέμαι και το κυριότερο να συμπληρώνω το πάζλ των γνώσεών μου.

Cheers to that!

Αλλά εδώ και κάποιες μέρες το μόνο που σκέφτομαι είναι να γράψω στο blog. Οπότε ξεκινάω.

Δεν ήξερα τι να γράψω, γιατί το μυαλό μου έχει κολλήσει σε ένα quote που με έβαλε σε σκέψεις. Κάτι το οποίο ναι, το έχουμε περάσει όλοι, ναι σε βρίσκει απροετοίμαστο, ναι πονάει και ΝΑΙ είναι απόλυτα απογοητευτικό!

»Σκέφτομαι με ποιούς άρχισε το 2015 και με ποιους τελειώνει»

Είναι η υπέρτατη ειρωνεία. Η χειρίστη. Δεν περίμενα ποτέ ότι στην ζωή μου θα χάσω ανθρώπους με τους οποίους έχω περάσει και μοιραστεί τόσα. Δεν έφυγαν από την ζωή, έφυγαν από την ζωή ΜΟΥ. Είναι απών. Και να θέλω να τους μιλήσω, η πράξη τους, ο εγωισμός μου, η όλη κατάσταση δεν με αφήνει. Έχετε αισθανθεί ποτέ ελλιπείς; Σαν ένα κομμάτι από τον εαυτό σας να λείπει; Δεν έχει εξαφανιστεί απλά λείπει. Ξέρετε που να το βρείτε αλλά έχετε προδοθεί τόσο που το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσετε. Το ξέρω ναι, forgive, forget, ισχύει αλλά όχι εδώ!

Ας ονομάσουμε τον άνθρωπο που τόλμησε να προδώσει άγνωστο Χ ( το Χ από το άκυρο που πήρε από εμάς μετά απο την πράξη του).

Ο άγνωστος Χ έκανε κάτι το οποίο δηλώνεται ως πισώπλατη μαχαιριά και το χειρότερο σε μείωσε σε μάτια τρίτων. Δεν έχει πια σημασία η πράξη του αλλά ότι ένας άνθρωπος με τον οποίον έχεις μοιραστεί στιγμές, ότι στιγμές και να είναι αυτές, σε κατάσταση αδυναμίας αποχώρησε ή έπραξε με τέτοιο τρόπο που σε έκανε να αμφιβάλλεις για τις στιγμές που πέρασες μαζί του. Δεν έχει πια σημασία η πράξη τους, αλλά ότι εμπιστεύτηκες και προδόθηκες. Εμπιστεύτηκες έναν άνθρωπο που ανέβασες στα μάτια σου για αυτά που κατάφερε στην ζωή του, που προσπάθησες ίσως και να τους μοιάσεις, που ήταν the other half friend soul, αλλά το μόνο που έκανε για να ξεπληρώσει αυτή την »αξίωση» στο τέλος, ήταν να υψώσουν το τομάρι τους, μειώνοντας εσένα. Πραγματικά η πράξη τους δεν έχει πια σημασία. Έμαθες από αυτήν. Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για αυτό.

Επέτρεψε στον εαυτό σου να ξεσπάσει. Τρέξε τον μαραθώνιο σου και άφησε πίσω σου την όλη ιστορία. Να μαζέψεις τον εαυτό σου, να του επιτρέψεις να επουλωθεί και να βελτιώσεις τα ραντάρ σου για τους ανθρώπους. Ναι εκείνα τα ραντάρ που όταν ένας άνθρωπος εκπέμπει μια ενέργεια σοκαρίστηκα ανεξήγητη, που είτε σε κάνει να θέλεις να μιλάς μαζί τους με τις ώρες είτε να θέλεις να τρέξεις μακριά, πολύ μακριά. Αυτά τα ραντάρ. Να την εμπιστεύεσαι αυτή την ενέργεια. Γιατί ποτέ δεν βρίσκεις ανθρώπους που είναι ξηγημένοι όπως λέει και ο μπαμπάς μου. Είναι άνθρωποι που αρχικά θα σου τάξουν λαγούς και πετραχήλια, θα σου δώσουν μόνο τους λαγούς και φεύγοντας θα πάρουν και τα πετραχήλια σου. Τα δικά σου πετραχήλια! Αυτά που με τόσο κόπο και τόση προσπάθεια μάζεψες και αναδεικνύουν το εγώ σου, την αξία σου, την δουλεία σου! Γιατί ναι, υπάρχουν άνθρωποι που φορώντας την επιφανειακή τους φιλική made in China μάσκα τους καταφέρνουν να πάρουν από εσένα ότι έχεις δουλέψει. Για αυτό πρέπει να φτιάξεις τα ραντάρ σου. Να ζυγίσεις τους ανθρώπους. Να προσπαθείς να δεις από τι ράτσα είναι φτιαγμένοι. Και το κυριότερο να μάθεις να παρατηρείς. Ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους μου είπαν ότι με την παρατήρηση έρχεται και το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων. Και τα λόγια του έρχονται στο μυαλό μου κάθε φορά που σκέφτομαι αυτή τη προδοσία.

Και όλο αυτό θα σε βάλει σε σκέψεις. Πολλές σκέψεις. Θα αναλογιστείς ποιοί είναι οι φίλοι σου και θέλουν το καλό σου. Γιατί όσο περνάνε τα χρόνια βλέπεις ότι οι φίλοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Θα αργήσεις να εμπιστευτείς ξανά, πόσο μάλλον να μοιραστείς. Την πάτησες μια φορά και δεν σου άρεσε. Δεν θέλεις να είσαι το θύμα. Θα περάσουν μέρες που θα σκέφτεσαι το τι έγινε, πως έπραξες, τι είπες και πως χειρίστηκες το θέμα, θα τους συναντάς και το μόνο που θα θέλεις να κάνεις θα είναι να τους βρίσεις, αλλά μην υποκύψεις στο συναίσθημα! Είσαι πιο δυνατό άτομο απ’ ότι αυτοί και ξέρεις τι σου συμβαίνει. Ξέρεις το επόμενο σου βήμα και το τι θέλεις να πετύχεις στην ζωή σου. Ξέρεις. Ακόμα και αν όλα είναι θολά αυτή τη στιγμή, κάνε ένα βήμα πίσω και καθάρισε τις σκέψεις σου. Τα θέλω και τα μπορώ είναι αυτά που κατακτάς δουλεύοντας με τον εαυτό σου! Τα μη και τα πρέπει είναι για ανθρώπους που έχουν φύγει από την ζωή ΣΟΥ! Που δεν μπορούν να σε ακολουθήσουν παρά μόνο με την προδοσία τους. Συμμάζεψε τον εαυτό σου. Προχώρα και κοίτα μπροστά.  Άνθρωποι που αξίζουν θα ακολουθήσουν χωρίς καμιά απολύτως δυσκολία. Μάθε από τα παθήματα σου και προχώρα.

About The Author

Γίνε εσύ η αρθρογράφος του NAB.

Αν σου άρεσε  το άρθρο και νιώθεις πως θέλεις να εκφραστείς με οποιονδήποτε τρόπο γράφοντας τις δικές σου εμπειρίες, χαρές, αγάπες ή και δυσκολίες  στείλε το άρθρο σου εδώ WRITE ME

Thank you!  

 • Notanotherbarbie

  Αγαπητή Annie,

  Οι ανθρώπινες σχέσεις ήταν και θα είναι δυσνόητες… Καμιά φορά είσαι βέβαιος ότι ξέρεις έναν άνθρωπο, βάζεις ακόμα και το χέρι σου στη φωτιά και τότε εκείνος σου δαγκώνει το χέρι με λύσσα χειρότερη και από του λύκου! Καμία κοπέλα δεν θέλει να βιώσει αυτήν την προδοσία γιατί θεωρούμε την φιλία κάτι το ιερό.
  Είναι μια συναισθηματική επένδυση που κάνουμε από την εποχή του δημοτικού.. Έχει η φιλία κάτι το μαγικό που όταν χάνεται πονάει όπως η απώλεια..
  Επειδή είμαι παθούσα, μπορώ να σε αισθανθώ μα και να σε καταλάβω από την δική μου εμπειρία μπορώ με ευκολία να σου πω πως δυσκολεύτηκα πολύ να ξανά εμπιστευτώ, μα τελικά το είχα τόση ανάγκη που το έκανα.. και δεν μου βγήκε σε κακό.

  Καμιά σχέση δεν είναι εύκολη και όσο μεγαλώνουμε οι σχέσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες, όμως με σωστή επικοινωνία και ειλικρίνεια προχωράμε μπροστά..

  Να θυμάσαι πως οι βάσεις για το τοτιδήποτε μπαίνουν πάντα στα θεμέλια..