«Το να είσαι ευτυχισμένος δεν σημαίνει ότι όλα είναι τέλεια. Σημαίνει ότι αποφάσισες να δεις πέρα από τις ατέλειες.» έτσι είχε πει κάποτε κάποιος άγνωστος σοφός.. Ζούμε σε ένα κόσμο που τον περιτριγυρίζει η τελειομανία, ο κοινωνικός σχολιασμός και η σύγκριση. Ζούμε στον κόσμο που το κυνήγι της ευτυχίας έχει γίνει κάτι σαν «αυτοσκοπός» και όμως όταν ρωτήσεις τον διπλανό σου «τι θα σε έκανε ευτυχισμένο» δεν ξέρει ποια απάντηση να σου δώσει.

Η καλοπέραση και η καλοζωία για μερικούς είναι να αγοράσουν το νέο iphone6, ενώ για άλλους να προσθέσουν στην γκαρνταρόμπα τους κάτι που πιστεύουν πως τους λείπει. Όχι, δεν είναι όλα υλικά αγαθά, στον βωμό της ευτυχίας μπορούν να ενταχτούν και πιο ουσιαστικές και πιο προσωπικές επιθυμίες. Το τι κάνει κάποιον ευτυχισμένο είναι υποκειμενικό και έχει να κάνει με τις εκάστοτε ανάγκες τις εποχής..

Μέχρι στιγμής, το λογικό είναι να μην διακρίνεις κάτι το εξωπραγματικό σε όλο αυτό.. Ωστόσο το ζήτημα δεν βρίσκεται στο να προσπαθείς να είσαι χαρούμενη, αλλά στο ότι όταν ζυγώνεις στο να κατακτήσεις την «υποτιθέμενη» ευδαιμονία είθισται να βάζεις τον πήχη σε κάποιο άλλο θέλω.. Επιπροσθέτως, σχεδόν για κανέναν μας η ευτυχία δεν είναι μία επιδίωξη, ένα θέλω και μια μονάχα ανάγκη. Είναι πολλά περισσότερα. Είναι όσα δεν έχεις, όσα ξέρεις πως δεν θα αποκτήσεις, είναι να είσαι για μια μέρα κάποιος που στα social media φαίνεται ολοκληρωμένος, είναι η καλή δουλειά, τα λεφτά, ο ιδανικός σύντροφος, τα έξυπνα παιδιά.. και η λίστα συνεχίζεται εις των αιώνα τον άπαντα…

Δεν έχω τη βλέψη στο να σου πω τι θα κάνεις για να είσαι χαρούμενη και γεμάτη, αυτό ούτως η άλλως δεν θα μπορούσα να το γνωρίζω. Όμως θα σου πω τι να μην κάνεις για να είσαι λιγότερο «δυστυχής» σε αυτό σου το ταξίδι.

8 «ΜΗΝ» για μια πιο ευτυχισμένη πραγματικότητα.

1) Μην συγκρίνεσαι.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο κακό σου κάνει να συγκρίνεις την ζωή σου με τις ζωές των άλλων; Αρχικά είναι σαν να αρνείσαι τον εαυτό σου.. Ναι, η τάδε έχει καλύτερη σιλουέτα και ο τάδε αποδίδει καλύτερα στην δουλειά, όμως αυτοί είναι αυτοί και εσύ είσαι εσύ. Το να παραλληλίζεις τα «θέλω» σου με τα ήδη «έχω» των άλλων σε σπρώχνει σε ένα μονοπάτι δύσβατο και ανούσιο.

2) Μη φοβάσαι το «όχι».

Μερικές φορές νομίζουμε πως με το να διευκολύνουμε τους άλλους, ωφελούμε και τον εαυτό μας. Ναι, αυτό αληθεύει, μα όλα θέλουν και ένα μέτρο. Πες «όχι» και μην καταπιέζεσαι . Δεν είναι επιλήψιμο να μην είσαι διαθέσιμη, μα είναι να βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα.

3) Μη ζεις στο χθες.

Image result for live for now quote

Πόσες φορές κοιτάμε παλιές φωτογραφίες και αναλογιζόμαστε πόσο καλυτέρα ήταν τότε. Ως εκ τούτου, επίτρεψέ μου να σου υπενθυμίσω πως και τότε κάτι άλλο έψαχνες… Η απάντηση στην ευτυχία σου έγκειται στο σήμερα.. στο τώρα!

4) Μην κοιτάς τι σου λείπει.

Προσπάθησε να μην ξοδεύεις την φαιά ουσία σου στο τι δεν έχεις, μα επικεντρώσου στο τι έχεις. Είμαι βέβαιη πως έχεις μια οικογένεια που σε στηρίζει με τον δικό της τρόπο, φίλες που είναι εκεί όταν τις χρειάζεσαι και μνήμες που μπορούν να χαρίσουν στο πρόσωπό σου ένα μεγάλο χαμόγελο.

5) Μην θες πολλά περισσότερα.

Δεν έχουμε αυτάρκεια.. Χρειαζόμαστε το καλύτερο κινητό, το νέο τάμπλετ, τα λιγότερα κιλά, την μεγαλύτερη αποδοχή και περισσότερη αγάπη. Αδιαλείπτως κάτι θα λείπει από το πάζλ της ιδανικής ζωής μας. Ναι, να αναζητάς το κάτι επιπλέον μα αυτό κοίτα να μην είναι πολύ ψηλά διότι ίσως και ποτέ να μην το φτάσεις.

6) Μην παραπονιέσαι.

Τα παράπονα είναι ένα υπερφορτωμένο φορτίο που βουλιάζει την ψυχή σου. Κάποτε μια γνωστή blogger, η Sibyl Chavis σταμάτησε να παραπονιέται για μια 40 μέρες. Οι 40 ημέρες μετατράπηκαν σε 5 χρόνια, ποτέ δεν ξανακοίταξε πίσω και ζει την κάθε μέρα καλυτέρα από την προηγούμενη.

7) Μην έχεις ενοχές.

Ενοχές γιατί δεν μίλησες σωστά, ενοχές γιατί όταν σε προσέβαλαν δεν είχες το θάρρος να υψώσεις το ανάστημά σου… Πόσες ευθύνες θα σου απορρίψεις, δες τα πράγματα λίγο πιο απλά και δώσε άφεση αμαρτιών σε ό,τι δεν πήγε όπως ήθελες.

8) Μην κατακρίνεις.

Μην κατακρίνεις τους γύρω σου όποιοι και αν είναι αυτοί. Κάθε απόφαση ζωής έχει ένα άλφα υπόβαθρο από κάτω… Είμαστε όλοι άνθρωποι που έχουν δικαίωμα στο λάθος… Όταν κοιτάς πολύ τη ζωή των άλλων ξεχνάς να δίνεις την κατάλληλη σημασία στην δικιά σου..

«Η Ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ‘ρθεί» τραγουδά ο αξιόλογος τραγουδοποιός Μανώλης Φάμελλος και κάπου έχει τα δίκια του… Αν και εγώ πιστεύω πως η ευτυχία είναι αυτό που ζεις στην κάθε σου στιγμή… Η ευτυχία είναι οι άνθρωποι που αγαπάς, το πρώτο σου φιλί, ο πρώτος σας καβγάς. Ευτυχία είναι να δίνεις γιατί το θες και να παίρνεις δίχως να αισθάνεσαι υποχρεωμένη.. Ευτυχία είναι να πετάς στα σύννεφα και να νιώθεις ισορροπημένη..

About The Author

Christini P.

Είμαι η διαχειρίστρια και «μαμά» του Not Another Barbie. Με λένε Χριστίνη και είμαι Ελληνίδα blogger για θέματα σχετικά με τις γυναίκες, ή έτσι θέλω να πιστεύω και να προσπαθώ. Λατρεύω να εκφράζομαι μέσα από το γράψιμο γιατί το βιώνω σαν μία ψυχοθεραπεία που βοηθά έμενα και ποιος ξέρει, ίσως και εσένα..Thanks for reading me! <3

photo by photo

Εάν βρήκες αυτό το άρθρο ενδιαφέρον και θέλεις να ενημερώνεσαι για τα νέα άρθρα του NAB κάνε LIKE στη σελίδα στο Facebook ή και FOLLOW στην σελίδα στο twitter!

Έτσι ώστε ο κόσμος των ΝΑΒ  να μεγαλώσει! Thank you!!