Βρίσκομαι στα ΚΕΠ, η ώρα δείχνει 2 το μεσημέρι και πίσω μου επικρατεί το χάος. Μιλάμε για μια ουρά μέχρι την πόρτα και από τους γύρω μα τι άλλο; Νεύρα! Πολλά νευρά! Η εργαζόμενη με βλέμμα δημοσίου υπάλληλου με κοιτάει σαν χάνος. «Την ταυτότητά σας κυρία μου, πού είναι η ταυτότητά σας» με ρωτάει! «Εεε, δεν ξέρω μισό λεπτό να τη βρω, κάπου εδώ μέσα είναι», λέω, προσπαθώντας να την εντοπίσω μέσα στην πελώριά μου τσάντα.

– Κυρία μου, τελειώνετε;

– ΕΕ ναι! Τώρα! λέω ψάχνοντας απελπισμένα. Τσίχλες, χαρτάκια από τσίχλες, χυμένος καπνός, 3 αναπτήρες bic, ωχ και ένα στυλό bic, (έτσι στηρίζουμε την ελληνική οικονομία!) ψιλά (πεντάλεπτα και δεκάλεπτα, μη φανταστείτε!), ένα κουμπί, πορτοφόλι άδειο φυσικά, ρουζ, μολύβια, ένα κραγιόν που είχα χάσει, εισιτήρια χτυπημένα, εισιτήρια αχτύπητα, μπαταρίες κλειδιά, φυλαχτά (είμαι προληπτική τι να κάνω;) η ταυτότητα πουθενά, και από πίσω.. χορωδία!!

-Έχουμε και δουλειές. Ακούστηκε μια αντρική φωνή.

-Μα, αν είναι ποτέ δυνατόν, είπε μια κυρία μεγάλης ηλικίας.

-Έ-λ-ε-ο-ς. Συλλάβισε ένας τρίτος.

Και ναι! Κατέληξα σε μια ακρούλα με όλα τα ντροπιαστικά σκουπιδάκια μου στο πάτωμα, να ψάχνω την εξιλαστήρια ταυτότητα. Μα πως να την βρω!; Η τσάντα μου πάντα τιγκαρισμένη. Λες και το βάζω στοίχημα κάθε φορά να μην μπορώ να την σηκώσω!

Πραγματικά, όπως θα διαπιστώσατε έχει τα πάντα μέσα. Συνήθως με ρωτάνε: «μα καλά, πέτρες κουβαλάς;» Απίστευτο, αλλά ναι, έχω κουβαλήσει και πέτρες.. Ναι ξέρω, με χειροκροτάτε τώρα ..αλλά δυστυχώς, δεν είναι της παρούσης. Τι είναι όμως αυτό για να επανέλθω στο θέμα μας που προσπαθώ απελπισμένα να χωρέσω εκεί μέσα; Νομίζω πως είναι η σιγούσα και η αυτοπεποίθηση. Και αυτό το λέω γιατί.. γυναίκες που κουβαλάνε μεγάλες τσάντες, είναι συνήθως οι ανασφαλείς γυναίκες. Όσο πιο μεγάλη είναι η τσάντα μας τόσο πιο μεγάλη είναι και η πανοπλία μας. Άρα τόσο πιο προστατευμένες νιώθουμε στα γύρω βλέμματα. Ακόμα τις γεμίζουμε μέχρι πάνω έχοντας τη δικαιολογία: «και αν το χρειαστώ;» Ενώ στην πραγματικότητα αυτό που θα χρειαστούμε είναι τελικά να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Τόσο απλά! Ναι ωραία τα λέμε .. Το θέμα είναι τι κάνουμε γι’ αυτό; Λοιπόν, μη μου αγχώνεσαι γιατί όλα, μα όλα έχουν τις λύσεις τους!

6 Απλά, ανώδυνα και ανέξοδα βηματάκια για να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση!

1. Δεν εξαρτιόμαστε από τη γνώμη των άλλων!

2. Να αρέσεις στον εαυτό σου και οι υπόλοιποι να περισσεύουν.

3. Ας μην συγκρινόμαστε με άλλες γυναίκες. Ναι, άλλες είναι πιο λεπτές, άλλες πιο ψηλές και άλλες έχουν μια μύτη μελιτζάνα. Καμιά δεν είναι καλύτερη και καμιά δεν είναι χειρότερη από την άλλη.

4. Ας αρχίσουμε να εκτιμάμε αυτά που έχουμε γιατί δυστυχώς τίποτα δεν είναι δεδομένο.

5. Σταματάμε να κάνουμε αρνητικές σκέψεις για την εμφάνισή μας. Μεταξύ μας, αν θες να μάθεις αυτό είναι το μόνο πράγμα που πραγματικά σε ασχημαίνει.

6. Χαμογελάμε περισσότερο! Σου πάει πολύ και δεν κοστίζει και τίποτα.

Κάνε αυτά τα 6 βηματάκια και θα με θυμηθείς . Όσο η αυτοπεποίθησή σου θα μεγαλώνει τόσο η τσάντα σου θα μικραίνει.

About The Author

Sofia P.

Είμαι η Σοφία και η αλήθεια είναι πως βρίσκομαι πολύ συχνά στον κόσμο μου, αλλά όταν προσγειώνομαι στη γη, όλες μου οι φίλες έρχονται για να τις συμβουλέψω. Δεν ξέρω αν το κάνω καλά, γνωρίζω όμως , πως κάνω πάντα ότι περνά από το χέρι μου για να βλέπω τους γύρω μου χαρούμενους. .. Λατρεύω το γράψιμο και τα ταξίδια του νου.

photo by: Alfonsina Blyde

Related Posts