«Το χθες δεν είναι δικό μας για να το διορθώσουμε, αλλά το αύριο είναι δικό μας για να το κερδίσουμε ή να το χάσουμε.» Λύντον Τζόνσον.

Οι σχέσεις είναι μυστήριες! Μη μου πεις πως δεν είναι, γιατί αυτό θα το θεωρήσω ένα ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο. Κάθε φορά που έβγαινα, μέχρι σήμερα με κάποιον, έτεινα να κτίσω μια ρομαντική – ποιητική ιστορία βγαλμένη από τα θέλω μου, τα όνειρα μου και το Notebook. Πάντα με πρωταγωνιστές εμένα και αυτόν, πάσχιζα για να κάνω την σχέση να τσουλήσει γιατί ήθελα το μέλλον μου να με βρει μαζί του..Πάντα σίγουρη πως είναι ο κατάλληλος !

Νομίζω πως γενικά οι γυναίκες το κάνουμε αυτό. Θέλουμε δηλαδή να βρούμε τον Mr. Perfect από νωρίς. Ωστόσο, είναι λογικό, καθώς θα πρέπει να είσαι ον ολίγον τι μαζοχίστρια για να πεις πως με νοιάζει να βρίσκω άντρες που δεν με καλύπτουν! Όχι, δεν με νοιάζει να επενδύω και στο τέλος να με βρίσκει το βράδυ μόνη σε ένα κρεβάτι. Όχι, μου είναι αδιάφορο που τα χρόνια περνούν..

Τουλάχιστον για μένα δεν μου είναι τίποτα από τα παραπάνω αδιάφορα. Συνεπώς ίσως και ασυνείδητα, τόσα χρόνια να έπλαθα αψεγάδιαστους συντρόφους στο μυαλό μου και σε βάθος χρόνου να αντιλαμβανόμουν πως για άλλη μια φορά επένδυσα στον “λάθος” άνθρωπο. Κάπου αισθάνθηκα πως κοροϊδεύω τον εαυτό μου, καθότι πάντα γνώριζα την αλήθεια για το ποιος είναι ο άλλος δίπλα μου. Αναμφίβολα τους 3 πρώτους μήνες της σχέσεις εθελοτυφλούσα και στον 6ο  ξεκινούσα να βλέπω με παρωπίδες. Μέχρι που όπως ήταν αναμενόμενο, κουράστηκα. Έτσι, καθώς οι αποθήκες της υπομονής μου έμοιαζαν άδειες, είδα τα πράγματα κάπως αλλιώς, λίγο πιο αποστασιοποιημένα και λιτά.

Η απλοποίηση των καταστάσεων πάντα μου παρέδιδε τις πληροφορίες που έψαχνα να βρω, γιατί μαζί του κατάφερνα να είμαι περισσότερο λογική πάρα συναισθηματική. Μπορεί να ακούγεται παράτολμο και περίεργο το ότι στον έρωτα χρειάστηκα την εκλογίκευση, μα πίστεψέ με, αυτή κάνει τα πράγματα πολύ πιο ξεκάθαρα..

Πώς λοιπόν θα ξέρω εάν είμαι με τον ιδανικό?

 • Θα μιλάτε την ίδια γλώσσα. Με αλλά λόγια θα υπάρχει ανάμεσά σας καλή και σωστή επικοινωνία.
 • Θα έχετε τα ίδια θέλω. Δεν θα θες εσύ να κάνεις οικογένεια και αυτός να αγοράσει το νέο PlayStation 4.
 • Θα σε κάνει να γελάς Να γελάς στα όμορφα, αλλά και στα δύσκολα.
 • Θα νιώθεις άνετα μαζί του. Άνετα για το πώς είναι το σώμα σου, για το πώς είσαι όταν περνάς τις φρίκες σου.. άνετη σημαίνει αληθινή.
 • Θα νιώθεις άνετα με τον περίγυρό του. Οι δικοί του άνθρωποι θα σε δέχονται σαν να είσαι και δικός τους άνθρωπος.
 • Δεν θα ξενοκοιτάς. Δεν θα έχεις ανάγκη να πέσει το βλέμμα σου κάπου αλλού..
 • Θα σου βγάζει το καλύτερο εαυτό σου. Κοντά του θα θέλεις να γίνεσαι καλύτερη. Θα θες περισσότερα από τον εαυτό σου σε ότι αφορά την εμφάνισή σου, το επάγγελμά σου και τα όνειρά σου γενικότερα.
 • Θα σε τραβάει ψηλά. Θα δίνει ώθηση στα όνειρά σου, αυτά που κάνεις μονή σου αλλά και γι’ αυτά που κάνεις για αυτόν.
 • Θα αποδέχεσαι τα ελαττώματα του. Γιατί και αυτός θα αποδέχεται τα δικά σου…
 • Θα μπορείς σε 5 χρόνια να σας δείτε μαζί. Γιατί θα ξέρεις πως είναι ο ένας που θέλεις για το τώρα αλλά και για το μετά.

Τελικά καθώς περνάνε τα χρόνια κατανοώ πως ο όρος ιδανικός είναι αρκετά υποκειμενικός. Ιδανικός μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε καλύπτει τα περισσότερα κενά της ψυχής μας. Από την άλλη μεριά, ο ιδεατός σύντροφος έχει ροπή προς την τελειότητα. Αλλά όπως είπε και ο Ισπανός ζωγράφος Salvador Dali «Μη φοβάστε την τελειότητα. Δεν θα την πετύχετε ποτέ.»

About The Author

Christini P.

Είμαι η διαχειρίστρια και «μαμά» του Not Another Barbie. Με λένε Χριστίνη και είμαι Ελληνίδα blogger για θέματα σχετικά με τις γυναίκες, ή έτσι θέλω να πιστεύω και να προσπαθώ. Λατρεύω να εκφράζομαι μέσα από το γράψιμο γιατί το βιώνω σαν μία ψυχοθεραπεία που βοηθά έμενα και ποιος ξέρει, ίσως και εσένα..Thanks for reading me! <3

Photo by: Elvin

Εάν βρήκες αυτό το άρθρο ενδιαφέρον και θέλεις να ενημερώνεσαι για τα νέα άρθρα του NAB κάνε LIKE στη σελίδα στο Facebook ή και FOLLOW στην σελίδα στο twitter. Thank you!! 

Related Posts

 • Joanna Asteriou

  Κατάλληλος ειναι ο λιγοτερο ακαταλληλος..